C# Object Kullanımı Sırları

C# dilinde Object sınıfını kullanmanın nedenleri ve nasıl kullanılması gerektiği süflida açıklanmıştır:

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) kavramında kullanılan dershane ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu dü olgu üzerine kurulmuştur.

Protected: Muayene, salt türetilen sınıflar veya aynı derlemedeki sınıflar aracılığıyla erişilebilir hale hasılat. Bu durumda, aramaün erişimi sınırlıdır ve sırf belli başlı sınıflar aracılığıyla erişilebilir.

Object klasının yararlanmaını gösteren bir C# kod örneği, nesnelerin XML yahut JSON gibi formatlara serileştirilmesini ve saklanmasını esenlar:

GenerateMember: Button midein dizayn bir zamanlar bir üye oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

ToolBar=Sık kullanılan özelliklerine zahmetsiz erişim sağlayıcı denetimleri gruplandırması olan bir antraktç.

Alert=Bu uyarı veya bir kullanıcı hakkında bildirebilir koşmehabetli.Bu gösteriş, bir uyarı gerçekleştirir fakat bir ileti kutusu, grafik, tekst veya ün kabil farklı bir kullanıcı arabirimi öğesi ile ilişkili olmayan nesneler muhtevain kullanın.

C# nesne odaklı bir programlama dilidir. Nesne odaklı programlamanın dört esas ilkesi şunlardır:

C# List Nasıl Kullanılır?. Dersimiz ile C# eğitimlerimize devam ediyoruz. C Sharp List verileri yahut nesneleri listelememizi katkısızlar. Yemeden içmeden elden herşeyin listesini yapabiliriz. Örneğin textbox…

Interface kısmıan geldiğimizde, buradaki 3 metot MyShapeWorks Interface içre tanılamamlanan ve MyShape klasında uygulanan arayüzden hasılat.

Bu mimariya kadar oluşturduğumuz tüm nesnelerin Heap kısmında bulunduğunu söylemiştik. Halbuki Stack C# Object Kullanımı kısmında struct gestaltsında nesneleri tutabilmekteyiz.

TextBox'a yalnızca belirli bir uzunlukta dayanıklı başlangıçi gestaltlmasını sağlamlayabilirsiniz. Bu, metanetli sınırlamaları olan alanlar karınin kullanışlıdır.

Tag                             : Formumuzun arkada tutacağı etiketi verir.Burada object olarak bileğerler tutulabilir ve get ve seki edilebilir.

Kullanıcıların dijital veya metinsel verileri girmesini esenlayabilir ve bu verileri doğrulayabilirsiniz. Örneğin, bir öğrencinin notunu girmesini ve makbul bir not aralığında bulunduğunu arama etmesini sağlayabilirsiniz.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “C# Object Kullanımı Sırları”

Leave a Reply

Gravatar